Biuletyn

Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy doskonale złuszcza i usuwa martwy naskórek nadając skórze gładkość i elastyczność. Pobudza ją do odnowy i dostarcza jej wielu cennych składników takich jak cynk, wapń, żelazo, fosfor. Działa bakteriobójczo i kojąco, dlatego idealnie nadaje się również do skóry wrażliwej.
Ceny muszą być z przedziału 0,00 zł 0,00 zł

Cukier trzcinowy otrzymywany jest poprzez krystalizację soku pochodzącego z włókien trzciny cukrowej.

W kosmetyce używa się go w postaci nierafinowanej, czyli nie poddanej oczyszczeniu, po to by zachować jak najwięcej jego cennych pierwiastków.

Cukier trzcinowy doskonale złuszcza i usuwa martwy naskórek nadając skórze gładkość i elastyczność. Peelingi na bazie cukru polecane są szczególnie do bardzo suchych miejsc jak pięty czy łokcie.

Ponadto pobudza skórę do odnowy i dostarcza jej wielu cennych składników takich jak:

-cynk,

-wapń,

-żelazo,

-fosfor,

-potas,

-magnez.

Działa bakteriobójczo, kojąco i regenerująco, dlatego idealnie nadaje się również do skóry wrażliwej oraz trądzikowej.

Peeling cukrowy także odblokowuje gruczoły łojowe i oczyszcza pory.